top of page

Всеукраїнський конкурс «Учитель року» як засіб формування компетентного педагога

3 грудня 2015 року Інститутом модернізації змісту освіти спільно з Інститутом педагогіки НАПН України проведено методологічний семінар «Всеукраїнський конкурс «Учитель року» як засіб формування компетентного педагога» для співробітників установ післядипломної педагогічної освіти.

Під час семінару розглянуто проблему реалізації компетентнісного підходу в навчально-виховному процесі; вимоги до організації пізнавальної діяльності учнів; особливості сучасного уроку математики, англійської мови, Захисту Вітчизни. Особливу увагу було приділено доцільному й коректному використанню на уроках інформаційно-комунікаційних технологій та вимогам до Інтернет-ресурсів учителів. Технологію підготовки та реалізації навчального проекту представила переможниця конкурсу «Учитель року – 2015», учитель хімії спеціалізованої школи № 250 м. Києва, Яна Коваль. Досвідом організації та проведення конкурсу поділились співробітники Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Київської обласної академії неперервної освіти.

Також було порушено питання дотримання етичних норм учасниками конкурсу: організаторами, членами журі, вчителями. Було наголошено на дотриманні принципу справедливості через прозорість і відкритість конкурсу та необхідності розроблення етичного кодексу-комплексу моральних норм, правил і принципів професійної поведінки учасників конкурсу під час його підготовки, проведення та закінчення.


Featured Posts
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page